Converse skor – storleksguide för dam, herr och barnConverse skor i olika storlek, färg och design används dagligen av tusentals svenskar. Många upplever det emellertid som svårt att hitta rätt bland storlekarna, därför har jag valt att skriva en liten storleksguide med information om Converse skornas storlekar.

Företaget Converse bildades i början av 1900-talet och har nu tillverkat skor i över 100 år. Converse skorna är kända för att vara lätta,snygga och bekväma. Converse All Star är den mest sålda sneaker-skon genom tiderna och i år beräknas fler skor av denna modell säljas i Sverige än någonsin tidigare.

Converse skor kan variera lite i storlek, en del är lite större i storleken andra lite mindre. Tyvärr är en komplett Converse storleksguide därför omöjlig att skriva, men jag har ändå sammanställt en del generella riktlinjer rörande storlekar på skor från Converse.

Något som de flesta inte känner till är att de mått som anges i en Converse sko inte är dess innermått, istället anger detta mått hur stor eller lång en fot behöver vara för att passa i skon. Detta leder till att Converse skor vanligtvis är väldigt stora i sina storlekar. Converse skor säljs dessutom i regel i masstorlekar, därför är damskor av detta märke vanligtvis något större än brukligt. Men för att komplicera det hela ytterligare finns det faktiskt All Star skor som är ovanligt små i sina storlekar. Min rekommendation är trots allt att i första hand välja Converse skor av något större storlek.


Storleksguide – omvandling mellan Converse storlekar

Eftersom Converse ofta är ganska dyra är det många som väljer att köpa skor av detta märke i utlandet. Då anges vanligtvis storlekarna i US eller UK istället för EUR som i Sverige  . Vid köp av skor från USA eller Storbritannien kan en internationell storleksguide komma väl till pass.

Internationella storlekar på Converse Skor

Internationella storlekar på Converse Skor

 

Converse barnstorlekar

Det är inte bara tonåringar och vuxna som bär Converse skor, det finns ett antal modeller i små storlekar speciellt framtagna för att passa barn. Här hittar du en storleksguide för Converse skor i barn storlek.

Converse skor i barnstorlekar

Converse skor i barnstorlekar

Om du har några fler tips eller förslag på hur man lättast hittar rätt storlek på Converse skorna är du välkommen att lämna en kommentar!

6 kommentarer till “Converse skor – storleksguide för dam, herr och barn”

 1. Jonathan skriver:

  Hej!
  Converse har verkligen blivit populära på senaste tiden (igen). Så populära att jag startat en blogg bara för Converse faktiskt..:) Tack för storleksguiden, den var bra!

  // Jonathan

 2. figgehjort skriver:

  Hade visst ”missat” att godkänna din kommentar. Men bättre sent än aldrig!

  Hoppas det går bra för dig med Converse bloggen.

 3. Ann-Sofie H skriver:

  Hej letar storlek då jag vill köpa converse all star seasonal high modellen.
  Min fot är 23cm. är det då us4 eller us6 som gäller?
  Har hört att man ska ta en storlek mindre än vad man har också, stämmer det på alla modellerna?
  MvH
  Ann-Sofie H

 4. figgehjort skriver:

  Hej, tack för frågan! Har hört samma sak som dig vad gäller storlekarna, dock vet jag inte om det gäller alla modeller (skulle gissa att de varierar). Kanske någon annan besökare som har koll på läget?
  /Fredrik

 5. Evelina skriver:

  Hej! Jag har hittils bara den höga modellen av converse och då i strl 38, min fot är 24,5 cm. Nu ska jag köpa den låga modellen och då blivit rekommenderad att köpa strl 39 ist då den tydligen ska vara lite mindre.

 6. figgehjort skriver:

  Hej Evelina!
  Tack för att du tog dig tid att skriva ett inlägg om detta här, hoppas att köpet gick bra!

Lämna en kommentar