Figges Hörna – Just ny

12 juni, 2014

Dags för nästa steg – uppstart av nytt företag

Har drivit eget nu i nästan 3 år och det har nu blivit dags att ta ytterligare ett steg som företagare. I slutet av maj startades Spexer AB som är namnet på mitt nya företag inom IT-branschen. Skiftet av företagsform från enskild firma till aktiebolag kommer troligtvis inte påverka min vardag nämnvärt, däremot känns det inspirerande och lite mer seriöst att driva ett AB istället för att vara en enskild näringsidkare.

Bild på spexers hemsida

I och med ombildningen kommer jag även att satsa på att ta ytterligare ett steg framåt vad gäller de tjänster jag bygger på nätet. Min förhoppning är att bygga upp ett fåtal högkvalitativa tjänster med långsiktigt lönsamhetsperspektiv. För att lyckas med detta kommer jag köpa in kompetens och tjänster i den mån min egen förmåga och kunskap inte räcker till. Hösten 2014 kommer innebära stora förändringar och satsningar för Spexer AB och det är med både äventyrslusta och oro som jag kastar mig ut i ovissheten.

 

11 april, 2014

På resa i Afrika

Befinner mig just nu på Matongo, en liten ort i västra Kenya. Är spännande att vara tillbaka i Kenya efter mer än 20 år. Ändå är det inte speciellt svårt att känna igen sig eftersom det mesta är sig likt här.

Har skapat enkel bildblogg med adressen figgereser.tumblr.com där intresserade kan följa min resa.

kenya

2 maj, 2013

Fackförbund på nätet

Jag har nyligen startat upp en ny sida om fackförbund, A-kassa och försäkringar. Syftet med sida är att man ska jämföra olika fack så man enkelt kan hitta rätt organisation lite enklare. Låter det intressant? Ge då gärna sidan http://fackforbunden.se ett besök. Kommentera gärna här om det är något du undrar över eller som du tycker borde förändras på sidan.

I Sverige är det relativt vanligt att yrkesverksamma är medlemmar i fackförbund, det beror säkert delvis på att vi har en stark facklig tradition. I andra länder, inte minst i Sydeuropa har dessa sammanslutningar ofta haft svårt att organisera sig. I Sverige har antalet fackliga medlemmar minskat kraftigt de senaste åren. Det har i sin tur lett till att facken idag arbetar väldigt hårt för att erbjuda mer för medlemspengarna. Bland annat har man introducerat ett koncept kallat inkomst.

6 juli, 2012

Har skapat en profil på Google+

Nu har jag tagit steget och knåpat ihop en Google+ profil. Men det verkar inte riktigt som att den vill synas i sökresultatet. Kanske kan en länk här från Figges Hörna hjälpa denna profil hamna i resultatlistan när man söker efter mitt namn. För den som inte känner till Google+ är det Googles alldeles egna motsvarighet till Facebook. Det vill säga man kan skapa uppdateringar, lägga till människor man känner eller affärskontakter till sina kretsar.  Själv har jag i första hand skapat ett konto där för att  se hur det fungerar, samtidigt som det kan vara bra att ha lite offentliga profiler på nätet, kan säkerligen komma till användning i ett senare skede.

5 juni, 2012

Livets raksträckor

Är ute på en promenad i det molntäta och lite smågråa Juni-vädret. Det är inte dumt alls med frisk luft och lite motion. Men det är inte så mycket mer än just det, inte så dumt. Kanske beror det på att jag bokstavligt talat befinner mig på en extremt lång ”raka”. Jag borde egentligen ha vant mig vid det här laget, eftersom jag har gått denna sträcka ganska många gånger de senaste månaderna, men icke.

Kanske beror det på att raksträckor alltid upplevs som långa. När någon säger att ”nu är det bara raksträckan kvar” reagerar i varje fall jag med att intuitivt tänka att det kommer dröja innan målet dyker upp.

image

På sätt och vis har jag nog lättare för att uthärda både upprörs- och nedförsbackar. Det är något med den vardagliga raksträckan som känns lite skrämmande. Kanske beror det på att det är så väldigt svårt att avståndsbedömma raksträckor. När man befunnit sig på en raksträcka en god tid vill man gärna se en förändring, kanske börjar man tvivla på att någonsin kommer få lämna raksträckan och få lite nedförsbacke i livet, efter ytterligare ett tag börjar till och med uppförsbacken kännas smått lockande.

Nu har äntligen lämnat min promenad-raka, men min mentala raksträcka kommer jag nog befinna mig ett tag framöver, skulle jag tro, men som sagt raksträckor är svårbedöma.

28 maj, 2012

Spelschema samt TV-tider för Sverige i fotbolls EM 2012

Em slutspelet närmar sig med stormsteg och inte för att jag direkt längtat efter att se fotboll, men nu när det snart kommar finns i TV-rutan, kommer jag förmodligen att titta på en del matcher. Den som letar efter TV-tiderna och EM spelschema för Sverige 2012, behöver inte leta längre, här hittar du nämligen Sveriges samtliga matcher i Europa mästerskapen i fotboll 2012 och tillhörande TV-tider. Tänkte att jag publicerar det här så har jag spelschemat nära tillhands vid behov. Dessutom har jag inget vettigare att skriva om just nu.

Spelschema, kanal och TV-tid EM slutspelet 2012

Polen – Grekland 18.00 8 juni fredag SVT
Ryssland – Tjeckien 20.45 8 juni fredag TV4

Holland – Danmark 18.00 9 juni lördag TV4
Tyskland – Portugal 20.45 9 juni lördag SVT

Spanien – Italien 18.00 10 juni söndag SVT
Irland – Kroatien 20.45 10 juni söndag TV4

Frankrike – England 18.00 11 juni måndag TV4
Ukraina – Sverige 20.45 11 juni måndag SVT

Grekland – Tjeckien 18.00 12 juni tisdag SVT
Polen – Ryssland 20.45 12 juni tisdag TV4

Danmark – Portugal 18.00 13 juni onsdag TV4
Holland – Tyskland 20.45 13 juni onsdag SVT

Italien – Kroatien 18.00 14 juni torsdag TV4
Spanien – Irland 20.45 14 juni torsdag SVT

Ukraina – Frankrike 18.00 15 juni fredag SVT
Sverige – England 20.45 15 juni fredag TV4

Grekland – Ryssland 20.45 16 juni lördag – TV4Sport Xtra
Tjeckien – Polen 20.45 16 juni lördag – SVT

Portugal – Holland 20.45 17 juni söndag – TV4 Sport Xtra
Danmark – Tyskland 20.45 17 juni söndag – TV4

Kroatien – Spanien 20.45 18 juni måndag – TV4
Italien – Irland 20.45 18 juni måndag – TV4 Sport Xtra

Sverige – Frankrike 20.45 19 juni tisdag SVT
England – Ukraina 20.45 19 juni tisdag TV4 Sport Xtra

Spelschema finalerna EM 2012

Kvartsfinaler
x – x 20.45 21 juni torsdag SVT/TV4
x – x 20.45 22 juni fredag SVT/TV4
x – x 20.45 23 juni lördag SVT/TV4
x – x 20.45 24 juni söndag SVT/TV4

Semifinaler
x – x 20.45 27 juni onsdag SVT/TV4
x – x 20.45 28 juni torsdag SVT/TV4

Final
x – x 20.45 1 juli söndag TV4

Hade inte koll på att  Sveriges EM spelschema började så tidigt i Juni, men det var en trevlig överraskning. Ska bli kul!

20 maj, 2012

Sommar 2012 har nått Skåne?

Som ni säkert kan lista ut från rubriksättningen,känns det som om sommaren kommit tidigt till Skåne i år. Sitter på balkongen och jobbar på brännan utan ovandel och det känns ändå nästan för varmt. Missförstå mig inte, detta är ingen klagosång, bara ett mycket varmt och trevligt konstaterande! Förmodligen är det dock lite tidigt att dra slutsatsen att det är sommar 2012 som anlänt, men man kan ju alltid hoppas.

image

Är sommar 2012 redan här, baserat på dagens väderlek verkar det verkligen som så

Livet känns ofta väldigt bekymmersfritt när man sitter i solgasset och steker. Även om jag ofta tar med mig en bok som jag tänker att jag skall läsa, slutar det hela för det mesta med att jag bara låter mig förslappas av solens varma strålar och bara njuter!

Ciao från solstolen!

14 maj, 2012

Tillbaka till Skåne

Det har blivit dags att återvända till den skånska landsbygden. Just nu befinner jag mig i den mycket ospännande småstaden Alvesta, fullständigt död tycks den lilla by-staden vara. Jag gav upp efter en kortare tur på byn.

image

Nu står jag på perrongen och fryser, antigen missade jag att tåget var försenat eller också så de aldrig något om det i högtalarna. Men nu får tåget gärna dyka upp börjar nämligen känna mig lite frusen. Kom igen snabbtåget!

10 maj, 2012

Redo för Göteborgsvarvet

Nu är jag redo att bege mig ut på Göteborgsvarvet 2012. Har varit och hämtat nummerlapp och allt vid Frölundaborg. Nu är det bara själva loppet som återstår att avverka, innan det är dags att lämna detta kapitel därhän. Det har utlovats sol och fint från och med klockan 17 på Lördag, vilket passar bra eftersom jag inte börjar springa förens strax efter klockan 16. Startar nämligen o den näst sista startgruppen. Målsättningen var tidigare att ta sig runt rundan på mindre än 2 timmar, men nu är min målsättning främst att orka löpa, springa eller gå hela rundan runt. Lyckas jag göra detta på mindre än två timmar blir jag glatt överraskad. Bara att spänna bågen och hoppas på det bästa.

8 maj, 2012

Trevligt att återse Göteborg

Sitter och väntar på att den kära 59:an skall dyka upp. Pga. någon form av brand på spåret mellan Floda och någon annan lite station i närheten av Lerum har man tvingats ställa in Alingsås-pendeln mellan GBG och Alingsås. Men jag känner mig inte allt för stressad då det är ganska behagligt att åter befinna sig i Göteborg. Efter en trevlig dag på stan i goda vänners lag, kostar det inte på särskilt mycket att inget tåg dyker upp.