Figges Hörna - Fredrik Hjorts hemsida

Cucina Federico

figgehjort.se

Mina paradrätter

Mat är en, ibland allt för, stor del av mitt liv, men vad ska man göra de är ju så gott! Här kan du läsa om några av mina paradrätter, hitta recept, kanske har du ett annat så kan vi byta recept? Just den här sidan kommer förmodligen uppdateras allt oftare i takt med att jag närmar mig pensionsåldern.

 

Våfflor á la Figge

Vad göra om man bara har produkter på bokstaven M hemma? wafflesforgourmet

- Våfflor såklart! (förutsatt att du kan få lite bakpulver från en snäll granne). Så är de! Det som behövs för att göra en trave delikata våfflor är 100g margarin, 2dl mjölk, 1 dl vatten, 3dl mjöl, 1tsk bakpulver och om du är extra hungrig ett par ägg. Viktigt att veta är att om du väljer att köra med ägg blir våfflorna i regel inte lika frasiga utan snarare sladdriga. Gör så här: Sätt igång smöret för smältning, rör ihop alla torra grejor (mjöl+bakpulver) och häll i mjölk och vatten allt detta bör ske under konstant omröring. När du har en fin smet, häller du i margarinet och sedan eventuella ägg. Grädda i våffeljärnet. Serveras med fördel heta och i sällskap med en gó kopp kaffe och andra sociala varelser, ät och njut!

 

 

Pasta Carbonara

Jag gillar rätter som den här av två anledningar, den är enkel att göra och sjukt god att äta. Till denna anrättning behöver du lite gó spaghetti, bacon, ost och ett ägg. Stek bacon och hyvla (eller riv) ost under tiden som pastan kokar. Spaghettin kokar du precis som vanligt, häll av, skölj pastan snabbt med vatten och häll sedan i lite olivolja. Blanda först i bacon, sen ost, rör runt för att sprida ut godsakerna. Samtidigt som du rör runt i grytan pepprar du på med grovmalen svartpeppar. När du uppnått önskad blandning, kläcker du ägget, häller i detta och rör snabbt runt hela pasta massan. Viktigt att tänka på är att försöka göra allt så snabbt som bara möjligt, dels för att ost och ägg ska blandas ut såväl som möjligt men också för att rätten är absolut godas att avnjuta het!

carbonara

Hur mycket du ska ha av varje vara får du välja själv, ska de vara pasta med godsaker eller godsaker med pasta - valet är ditt! En annan liten detalj, och detta bör påpekas, är att många envisas med att ha grädde i pastan, detta vill jag bestämt avråda från, grädden är fullständigt överflödig och rätten är faktiskt godare utan feta tant Greta.

 ^  Tillbaka till början av sidan

Figges Hörna - På besök hos Fredrik Figge Hjort © 2009 - 2013